Woningisolatie

Vragen? 0900-24 07 365 (normaal tarief)

Spouwmuurisolatie

Isoleren verbetert het comfort van je woning. Een geïsoleerd huis tocht minder en houdt de warmte beter vast. Andere voordelen zijn: minder condens op de ramen, warmere voeten en ook minder geluidsoverlast van buiten.

Spouwmuurisolatie is de meest voordelige manier van isoleren: investeren in spouwmuurisolatie betekent tot wel 30% besparen op uw energierekening . Woont u in een vrijstaande woning?  Dan kunt u tot 800 euro per jaar besparen. Die besparing betekent dat u uw investering gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar terugverdient.

Gerekend met een hr-ketel, gemiddeld stookgedrag en een gasprijs van 0,63 euro/m3 (Bron: Milieu Centraal, 2018). De werkelijke besparing kan afwijken. Dit is afhankelijk van uw daadwerkelijk verbruik en stookgedrag.

 • U bespaart tot wel 30% op uw stookkosten
 • U maakt uw huis comfortabeler: warm in de winter en koel in de zomer.
 • U kiest voor gegarandeerde kwaliteit: goed opgeleide medewerkers en gecertificeerd
 • De muren worden wel tot 5 graden warmer en de tocht in huis vermindert
 • De gemiddelde besparing per jaar, voor een tussenwoning met 40m2 geveloppervlak, ligt rond de 210 euro. Bij grotere huizen, bijvoorbeeld een vrijstaande woning met 150m2 gevel, is de besparing per jaar al gauw zo’n 800 eur0
 • Deze besparing betekent dat u uw investering meestal tussen de 3 en 5 jaar al terugverdiend heeft!
 • Tenslotte heeft het ook een akoestisch isolerende werking. Minder last van buitenlawaai dus!

Voor bovengenoemde besparingen is er gerekend met een hr-ketel, gemiddeld stookgedrag en een gasprijs van 0,63 euro/m3 (Bron: Milieu Centraal, 2018)

Superglass inblaaswol

Nederland Isoleert werkt uitsluitend met het beste materiaal en SKG-IKOB gecertificeerd. Het materiaal wat we gebruiken is Knauf Supafil – minerale glaswol van gerenomeerde producenten. In 95% van de gevallen presteert dit product het beste, met de minste risico’s tijdens en na het aanbrengen. Door de gunstige eigenschappen draagt Supafil direct bij tot extra wooncomfort. Daarom kiezen we ervoor om deze als enige isolatieproduct aan te bieden. De medewerkers van Nederland Isoleert Isoleert zijn grondig getraind en gediplomeerd om dit product aan te brengen.

 • De isolatiewaarde blijft constant gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis.
 • Er is geen breekwerk nodig: het uitzicht van uw gevel blijft intact.
 • Knauf Supafil is een duurzaam isolatiemateriaal.
 • De isolatie houdt uw huis warm in de winter en koel in de zomer.
 • U wint extra thermisch en akoestisch comfort.
 • Het materiaal werkt brand- en vochtwerend, zowel van binnen als naar buiten.
 • Schimmels en bacteriën krijgen geen kans.
 • De isolatie is heel geschikt voor oudere huizen.
 • De isolatie zit evenwichtig verdeeld in de spouw, zonder kans op inzakken.

Wij zijn aangesloten bij SKG-IKOB en zijn een gecertificeerd na-isolatiebedrijf. SKG-IKOB is de nationale keurings- en certificatie-instantie. Zij voeren in Nederland de inspecties uit bij de gecertificeerde bedrijven om te controleren of alle bedrijven wel werken zoals voorgeschreven. Als een product of bedrijf door SKG-IKOB gecertificeerd is, betekent dit dat de klant erop mag vertrouwen dat de producten en bedrijven de eigenschappen en de vaardigheden hebben die ze zeggen te hebben – en dat u dus een goed product geleverd krijgt.

De producent en onze partner Knauf geeft 10 jaar garantie op alle product eigenschappen.

Is het product vochtwerend?

Jazeker, Knauf Supafil is behandeld waardoor er een siliconen laag over het product is aangebracht wat er voor zorgt dat het product vochtwerend is. Er zal dus geen vochtdoorslag ontstaan van de buitenmuur naar de binnenmuur. Wel laten ze waterdamp door van binnen naar buiten, hierdoor zullen de muren blijven ademen.

Isoleren jullie de spouw echt alleen van buitenaf?

Ja, isolatie materiaal wordt aangebracht vanaf de buitenkant dus geen rommel bij u binnenshuis! Een spouwmuur is een dubbele muur met een ruimte (spouw) ertussen. Spouwmuurisolatie wordt aangebracht door gaten te boren in de buitenmuur, van binnenuit hoeven wij helemaal niks te doen.

Krijg ik last van vochtproblemen na het isoleren van de spouwmuren?

Zeker niet! Door fouten tijdens isolatie van de spouw in de jaren ’70 ontstonden vochtproblemen. Daardoor denken veel mensen dat spouwmuurisolatie zelf vochtproblemen veroorzaakt. Dat is niet juist. Spouwmuurisolatie helpt juist vochtproblemen voorkomen – mits de isolatie is uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf – wanneer de oorzaak zit in het neerslaan van vocht op de koude binnenzijde van de buitengevel. Het vocht dat zich verzamelt in de spouwmuur, sijpelt aan de binnenkant van de buitenmuur naar beneden, wat wel als gevolg heeft dat na een regenbui de buitengevel langer vochtig blijft. Er trekt echter geen vocht in de binnenmuur, waardoor u dus ook geen vochtproblemen krijgt. Vochtproblemen ontstaan door koudebruggen, en deze worden voordat wij zouden gaan isoleren verwijderd. Ons SKG-IKOB certificaat garandeert dat wij geenszins vochtproblemen veroorzaken door onze isolatiewerkzaamheden. Vochtproblemen met andere oorzaken, zoals slechte voegen of kapotte goten, gaan niet over door spouwmuurisolatie. Deze problemen dient u op te lossen voordat spouwmuurisolatie plaatsvindt, want anders kan het probleem verergeren. Onze isolatie experts vertellen u hier graag meer over. Betreft het een kleine scheur of probleem in het voegwerk, dan helpen wij u daar uiteraard graag mee.

Ik heb gehoord dat de spouw goed moet ventileren?

Ventilatie van uw huis is erg belangrijk, zeker ook na het aanbrengen van spouwmuur isolatie. Daarom zorgen we bij het isoleren ook altijd voor het zekerstellen van ventilatie roosters. Als die er niet zijn, dan brengen we die aan. Ook het goed blijven ventileren van uw woning door regelmatig een raam of deur open te zetten is en blijft erg belangrijk voor een frisse, gezonde en droge leefomgeving!

 

De overige veelgestelde vragen kunt u vinden bij onze klantenservice.

Bodemisolatie

Wanneer u kiest voor bodemisolatie met EPS parels behoren vochtproblemen in de kruipruimte tot het verleden en start u met het besparen van energie. U kiest voor kwaliteit en een milieuvriendelijke manier om de woning te verbeteren. De parels hebben een levenslange werking. Woont u in een vrijstaande woning? Dan kunt u tot wel 240 euro per jaar besparen.

Gerekend met een hr-ketel, gemiddeld stookgedrag en een gasprijs van 0,63 euro/m3 (Bron: Milieu Centraal, 2018). De werkelijke besparing kan afwijken. Dit is afhankelijk van uw daadwerkelijk verbruik en stookgedrag.

 • Besparingen op uw energierekening: minder warmteverlies betekent gelijk minder stookkosten – tot wel 20% besparing op uw stookkosten.
 • Uw energiebesparing is vriendelijk voor het milieu en voor uw portemonnee.
 • Verhoogt comfort: de lucht onder uw vloeren wordt droger en daardoor sneller warm. Afhankelijk van de ventilatie in uw kruipruimte kan dit het comfort van uw woning aanzienlijk verhogen.
 • Draagt bij aan het oplossen van vochtproblemen: bodemisolatie is een zeer effectief antwoord op vochtproblemen in de kruipruimte. De luchvochtigheid in de kruipruimte wordt teruggebracht tot wel 30%. Dit zorgt voor een beter, gezonder leefklimaat in uw woning en komt daarmee ook ten goede van het behoud van uw huis!
 • U krijgt een gezonder binnenleefklimaat.
 • Minder energieverspilling – beter voor het milieu!

Wij isoleren met alleen de beste EPS-parels. We brengen een laag EPS-parels aan op de bodem van uw kruipkelder. De parels regelen de vochthuishouding in uw kruipkelder waardoor de constructie minder aangetast wordt.

 • De isolatiewaarde blijft constant gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis.
 • De isolatie is zelfs in de laagste kruipkelders te gebruiken.
 • De isolatie houdt uw huis warm in de winter en koel in de zomer.
 • De parels regelen de vochthuishouding in uw kruipkelder.
 • Het materiaal werkt vochtwerend, zowel van binnen als naar buiten.
 • Schimmels en bacteriën krijgen geen kans.
 • De isolatie is heel geschikt voor jongere en voor oudere huizen.
 • De isolatie is goed aan te brengen in kruipkelders met veel leidingen: ook na de isolatie kunt u er nog gemakkelijk bij.

Het materiaal waarmee Nederland Isoleert de kruipkelder isoleert beschikt over een ISSO-kwaliteitscertificaat. Dit certificaat bekrachtigd de vastgestelde en gespecificeerde isolatiewaardes van het product. Een rapportage van dit product is op aanvraag beschikbaar.

Mijn kruipruimte is vochtig, heeft isoleren dan nog zin en is het wel mogelijk?

Wanneer de kruipruimte vochtig is heeft isoleren “juist” zin. Naast de isolerende werking van het door ons gebruikte isolatiemateriaal, gaat deze ook vocht en schimmels tegen. Dit is ook goed voor het behoud van uw woning.

Is het product vochtwerend?

EPS Parels hebben een gesloten celstructuur waardoor vocht of vuil geen invloed heeft op de werkzame eigenschappen van het product. Wanneer er een laag water in de kruipruimte staat, zullen de parels erop blijven drijven maar wel hun werking behouden.

Zitten er chemische stoffen in jullie materialen?

Nee, EPS Parels zijn de enige isolatiechips die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. De chips zijn milieuvriendelijk, CFK- en chloor vrij, en bestaan voor 98% uit lucht.

Waarom moet ik kiezen voor EPS Parels en niet voor een ander product?

EPS Parels is het product bij uitstek om te gebruiken wanneer u last heeft van een vochtige kruipruimte. Door de hoogwaardige celstructuur van het materiaal zijn EPS Parels bijzonder duurzaam. Veel moderne isolatietechnieken komen neer op het dampdicht afsluiten van de schil van de woning, zoals bij het afdekken van de bodem van de kruipruimte. Vocht uit de bodem krijgt door de laag EPS Parels geen kans om op te trekken. Het vocht zal op weerstand stuiten in de laag, condenseren en door het materiaal heen in de bodem verdwijnen. Met EPS Parels kan de kruipruimte dus altijd blijven ademen zelfs als deze niet geventileerd wordt.

 

De overige veelgestelde vragen kunt u vinden bij onze klantenservice.

Vloerisolatie

Goede isolatie van je woning zorgt voor meer comfort en lagere energiekosten. Ook het milieu doe je hiermee een groot plezier. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat mensen erg tevreden zijn over vloerisolatie. Een woning zonder isolatie verliest veel warmte via de vloer van de begane grond. Goede isolatie gaat dat tegen, waardoor de verwarming minder hard hoeft te stoken. En dat scheelt veel fossiele brandstoffen en stookkosten. Bovendien zorgt isolatie ervoor dat het comfortabeler wordt in huis.

Bespaar op uw energierekening

 • U bespaart tot 10m3 gas per geïsoleerde m2 per jaar
 • Gemiddeld bespaart u bij een tussenwoning tot wel 160 euro per jaar. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van uw stookgedrag, vloeroppervlakte en de gasprijs die u betaalt.
 • Met de mogelijk stijgende energieprijzen zal deze besparing alleen maar toenemen

Geniet van een comfortabele woning

 • Uw huis gelijkmatig warm en direct minder tochtig
 • Door de lange levensduur van het materiaal krijgt u een jarenlang comfort
 • Geniet meteen van een geluidsabsorptie tot wel 20 dB

Duurzame oplossing en gegarandeerde kwaliteit

 • Het materiaal bestaat voor 99% uit volledig recyclebaar polyetheen
 • Het product is ISSO gecertificeerd
 • Onze materialen leiden bij installatie en/of gebruik niet tot irritatie van huid of luchtwegen

Meerlaagse thermische isolatiefolie

Nederland Isoleert werkt uitsluitend met het beste materiaal en past daarom de vloerisolatie toe met een innovatieve, hoogwaardige, meerlaagse isolatiefolie. Het bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie afgewisseld met luchtkussens. De unieke isolatiewerking geschiedt op basis van thermische reflectie. Het voordeel hiervan is dat het de warmte niet opneemt maar reflecteert. Warmte wordt op die manier terug gestraald naar waar het vandaan kwam en gaat niet verloren. De medewerkers van Nederland Isoleert zijn grondig getraind en gediplomeerd om dit product aan te brengen.

 • De isolatiewaarde blijft constant gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis
 • Door de opbouw van het materiaal geen vervuiling van reflecterende laag
 • Vochtige kruipruimtes zijn verleden tijd
 • Geen voedingsbodem voor schimmels en zwam
 • De kruipruimte blijft toegankelijk
 • De folie is dun en licht in gewicht en hierdoor makkelijk te verwerken
 • Leidingen in uw kruipruimte vormen geen obstakels
 • De meerlaagse folie is een duurzaam materiaal, gaat tientallen jaren mee.
 • Het product geeft geen irritatie aan huid of luchtwegen

Al onze medewerkers zijn streng geselecteerd en uitstekend opgeleid. Continu streven wij samen naar het bieden van de hoogste kwaliteit en de beste dienstverlening. Klantvriendelijkheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij zijn aangesloten bij SKG-IKOB en zijn een gecertificeerd na-isolatiebedrijf. SKG-IKOB is de nationale keurings- en certificatie-instantie. Zij voeren in Nederland de inspecties uit bij de gecertificeerde bedrijven om te contoleren of alle bedrijven wel werken zoals voorgeschreven. Als een product of bedrijf door SKG-IKOB gecertificeerd is, betekent dit dat de klant erop mag vertrouwen dat de producten en bedrijven de eigenschappen en de vaardigheden hebben die ze zeggen te hebben – en dat u dus een goed product geleverd krijgt.

Onze leverancier geeft 10 jaar garantie op het vloerisolatie product. Daarnaast is het product uitvoerig ISSO en TNO getest en uiteraard zijn deze rapporten ook opvraagbaar.

Is het product gevoelig voor vocht?

Nee, door de optimale constructie en gebruik van kunststof is het product niet gevoelig voor vocht. Dit zal dus geen invloed hebben op de isolatiewaarde. Daarnaast vormt het product ook geen voedingsbodem voor zwam en schimmels.

Indien u een vochtige kruipruimte heeft wordt er tevens bodemfolie geplaatst om eventueel optrekkend vocht tegen te gaan. Onze isolatie experts vertellen u hier graag meer over.

Kan het product toegepast worden bij zowel houten als betonnen vloeren?

Het product kan zowel toegepast worden onder een betonnen vloerconstructie alsmede een houten vloerconstructie. Isobooster zorgt ervoor dat eventueel vocht wat neerslaat door condensatie tussen de balken door kleine ventilatieopeningen afgevoerd wordt. Zo hoeft u dus niet te vrezen voor hout of betonrot.

Waarom zou ik kiezen voor vloerisolatie en niet voor bodemisolatie?

Indien u last heeft van een erg vochtige kruipruimte kan het raadzaam zijn om bodemisolatie toe te passen. Vloerisolatie zorgt er echt veel meer voor dat uw vloer opwarmt waardoor u minder hoeft te stoken. Daarnaast wordt er tijdens het plaatsen van de isolatiefolie ook een bodemfolie op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Dit fungeert als een bodembedekker, wat ervoor zorgt dat het aanwezige vocht niet kan optrekken. Door het opwarmen van de kruipruimte, door weerkaatsing van de warmte, zal het aanwezige vocht wegtrekken en uw kruipruimte drogen.

Ik heb gehoord dat isolatie standaard betekent ventilatie, klopt dat?

Indien u last heeft van een vochtige kruipruimte is het raadzaam om kleine isolatieopeningen te behouden. In het bouwbesluit is in 9 van de 10 gevallen vastgesteld dat er bestaande ventilatieroosters in uw kruipruimte aanwezig moeten zijn. Bij het plaatsen van het materiaal houden we hier rekening mee zodat eventueel aanwezig vocht door de isolatielaag afgevoerd wordt. Mocht de ventilatie niet afdoende zijn dan maken we dit uiteraard in orde.

 

De overige veelgestelde vragen kunt u vinden bij onze klantenservice.

Dakisolatie

Dakisolatie voor een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer. Warme lucht stijgt naar de bovenverdiepingen. Bij niet-geïsoleerde daken, die niet luchtdicht zijn, ontsnapt de warme lucht en trekt deze continu naar boven. Het dak isoleren zorgt ervoor dat warme lucht niet meer kan ontsnappen en dat er geen trek of tocht meer is. Zeker op trappen en trapgaten is dakisolatie goed merkbaar. Een gevoel van behaaglijkheid en comfort door de gehele woning is een groot voordeel van dakisolatie.

De dakisolatie kosten zijn gering, als je die vergelijkt met het voordeel elk jaar op de energierekening. Het rendement van investeren in dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 7 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren is hierdoor een zeer rendabele investering.

 • U bespaart tot wel 30% op uw stookkosten
 • Het dak isoleren geeft meer wooncomfort
 • Dakisolatie zorgt voor waardestijging van de woning
 • Het voorkomt tocht, trek en een onbehaaglijk klimaat in huis
 • U kiest voor gegarandeerde kwaliteit: goed opgeleide medewerkers en gecertificeerd
 • De gemiddelde besparing per jaar, voor een gemiddelde eengezinswoning loopt als snel op tot 700 euro per jaar!*

* Bron Milieu Centraal: voor bovenstaande berekening gelden voor een gemiddelde eengezinswoning (met 76 m2 dakoppervlak) met een hr-combiketel en een gemiddelde temperatuur (over dag en nacht) van 16 graden bij verwarmde zolder en bij een gasprijs van 67 cent per m3 (prijspeil 2018)

Nederland Isoleert werkt uitsluitend met het beste materiaal wat daarnaast verschillende certificaten draagt van onder andere EUROFINS. Het materiaal wat we gebruiken is Supafil Timberframe – minerale glaswol van Knauf. Door de gunstige eigenschappen draagt Supafil direct bij aan een beter wooncomfort. De medewerkers van Nederland Isoleert zijn grondig getraind en gediplomeerd om dit product aan te brengen.

 • Hoge thermische isolatiewaarde: in de zomer blijft het binnen koeler, in de winter juist warmer
 • Hoge akoestische isolatiewaarde: geluid van buiten dringt minder snel naar binnen
 • Zakt niet in en is ongevoelig voor vocht
 • Onbrandbaar (brandklasse A1)
 • Bevat geen kunstmatige (kleur) stoffen en chemicaliën
 • Eurofins Gold certificaat: de hoogst haalbare norm voor een gezonde binnenluchtkwaliteit

Het Eurofins Gold-Certificaat geeft aan dat het product voldoet aan de hoogst mogelijke normen voor binnenluchtkwaliteit.

EUCEB bewaakt dat de glaswol en minerale wol isolatieproducten worden gefabriceerd conform de Europese eisen en regelgeving voor productgezondheid en – veiligheid.

Bureau CRG publiceert een databank met o.a. gecontroleerde kwaliteitsverklaringen van producten en systemen voor de bouw- of installatiesector (voorheen ISSO). De gegevens uit deze verklaringen worden gebruikt bij het berekenen van een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) voor nieuwbouw of Energie-Index (EI) van een bestaand gebouw.

Hoelang gaat de isolatie mee?

Het product Timber Frame van Knauf Supafil gaat een leven lang mee. Het materiaal neemt geen vocht op, hierdoor bestaat er geen kans op inzakking en blijft dus altijd op z’n plaats zitten.
Daarnaast is het materiaal gemaakt van gerecycled glas waardoor het niet vergaat.

Kan er via ons ook voor afwerking gezorgd worden?

Helaas wij zijn een isolatiebedrijf en helpen u graag met het isoleren van uw woning maar voor de afwerking van uw dak kunt u het beste een aannemer inhuren.

Hoelang duurt de isolatieklus?

Het isoleren van het dak gaat in twee stappen:

 1. Onze timmerman bij u langs om het regelwerk te timmeren. Dit zal ongeveer een dag in beslag nemen.
 2. Vervolgens wordt er geïsoleerd, het aantal uur dat het isoleren in beslag neemt hangt af van het dakoppervlak.

Gaat mijn energielabel nu omhoog?

Het energielabel van uw woning zou omhoog kunnen gaan door de toepassing van dakisolatie. Dit hangt af van de maatregelen die u al heeft toegepast in de woning. Helaas kunnen wij dit energielabel niet voor u aanvragen.

Loftisolatie

Loftisolatie wordt ook wel zoldervloerisolatie genoemd, we isoleren namelijk de vloer van de zolder. Door de zoldervloer te isoleren kunt u optimaal genieten van het zomer comfort effect in uw woning. Eén van de vele voordelen van loftisolatie is het vocht dat door de isolatie heen gaat en onmiddellijk naar buiten wordt geëvacueerd via het damp-open regenscherm.

 • Ongevoelig aan windverplaatsing
 • Eenvoudige ingreep
 • Geniet van het zomer comfort effect
 • Vocht gaat door de isolatie heen en wordt onmiddellijk naar buiten geëvacueerd via het
  damp-open regenscherm
 • Voor loftisolatie wordt er gebruik gemaakt van het product “Supafil Loft Insulation”
 • Een isolatiewaarde van 4,5 bij een standaard laagdikte
 • Vochtwerend
 • Onbrandbaar
 • Geen uitzakking

Al onze medewerkers zijn streng geselecteerd en uitstekend opgeleid. Continu streven wij samen naar het bieden van de hoogste kwaliteit en de beste dienstverlening. Klantvriendelijkheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Wij zijn aangesloten bij SKG-IKOB en zijn een gecertificeerd na-isolatiebedrijf. SKG-IKOB is de nationale keurings- en certificatie-instantie. Zij voeren in Nederland de inspecties uit bij de gecertificeerde bedrijven om te contoleren of alle bedrijven wel werken zoals voorgeschreven. Als een product of bedrijf door SKG-IKOB gecertificeerd is, betekent dit dat de klant erop mag vertrouwen dat de producten en bedrijven de eigenschappen en de vaardigheden hebben die ze zeggen te hebben – en dat u dus een goed product geleverd krijgt.