Isolatie subsidie

Isolatie subsidie

Isoleren heeft veel voordelen en is daarom altijd een goed idee. Een van die voordelen is dat u geld bespaart, omdat u uw huis minder hoeft te verwarmen. Maar wist u dat u ook korting kunt krijgen op het isoleren zelf? Lees op hoeveel subsidie u recht heeft en hoe we u helpen bij het aanvragen van subsidie.

Insula keurmerk


Subsidie op isolatie

U kunt sinds 2019 gebruik maken van subsidie op isolatie. Vanaf 2021 is dit de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dit betekent dat u tot wel 20% van de investering in woningisolatie kunt terugkrijgen. Deze subsidie geldt voor 5 typen isolatiemaatregelen. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor uw mogelijkheden!

Wanneer ontvangt u subsidie voor isoleren?

U krijgt subsidie als u uw woning laat isoleren en twee of meer isolatiemaatregelen tegelijkertijd treft. Het loont dus om te kiezen voor dak- én bodemisolatie. Of vloer- én spouwmuurisolatie. Maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler.

Daarnaast moeten de buitenmuren, vloeren en dak aan minimale afmetingen voldoen. Check in de tabel hieronder of u wat betreft afmetingen in aanmerking komt voor subsidie:

Maatregel Tussenwoning (min m2) Hoek/2-onder-1 kap (min m2) Vrijstaand (min m2)
Buitenmuren 15 33 50
Vloeren 25 32 44
Dak 25 38 57

Hoeveel subsidie ontvangt u voor isoleren?

De maximale subsidie die u als particulier kunt ontvangen op energiebesparende maatregelen is € 10.000. Mocht u uw huis superenergiezuinig isoleren, dan kan dit bedrag oplopen tot € 15.000, inclusief bonusbedrag. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

U kunt tot wel 20% van het offertebedrag terugkrijgen. Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief. U betaalt voor het isoleren van daken, vloeren en muren geen 21% maar 9% btw. Dit tarief geldt voor de arbeidskosten van het plaatsen van isolatiemateriaal, niet voor het materiaal zelf.

In onderstaande tabel ziet u hoeveel subsidie u per vierkante meter krijgt:

Isolatiemaatregel Euro p/m2
Spouwmuurisolatie 5
Vloerisolatie
7
Bodemisolatie
4
Dakisolatie
20
Loftisolatie (zolder moet onverwarmd zijn) 5
 

Hulp bij subsidie aanvragen

Laat u door Nederland Isoleert uw spouwmuren isoleren en door een ander bedrijf dubbelglas zetten of een warmtepomp installeren, dan komt u wel in aanmerking voor subsidie, maar kunnen wij het niet voor u aanvragen. Wij kunnen subsidie alleen voor u aanvragen wanneer u de twee (of meer) isolatiemaatregelen door ons laat uitvoeren. Het enige wat u dan hoeft te doen is schriftelijke goedkeuring geven. Als de isolatie-expert bij u thuiskomt voor een adviesgesprek, kunt u dat meteen aan hem doorgeven.

Afspraak maken met isolatie-expert

De overheid maakt het met subsidie extra aantrekkelijk om juist nú uw woning te isoleren. Wilt u gebruikmaken van korting op isoleren? Maak dan eenvoudig een afspraak met een van onze experts bij u thuis. Op basis van uw woonsituatie rekent hij voor u uit hoe hoog de subsidie precies zal zijn. Verder ontvangt u persoonlijk advies en een offerte op maat.