Energie besparen doe je nu

Vragen? 0900-24 07 365 (normaal tarief)

Vraag jij je ook wel eens af hoeveel het kost om je huis energiezuinig te maken? Of je energierekening dan daadwerkelijk zoveel daalt en of de investering voordelig is?

‘Energie besparen doe je nu’ is een campagne van de Rijksoverheid om meer woningen energiezuinig te maken. Dit kan door betere isolatie van dak, gevel, vloer en ramen, en door warmtepompen, zonneboilers, ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen energie besparen en zelf duurzame energie opwekken belangrijk vinden, maar er vaak niet toe komen om maatregelen te nemen. Hoofddoel van de campagne is de barrières rondom energiebesparing te verlagen en de urgentie verhogen. De campagne richt zich daarbij op huiseigenaren die wel al maatregelen overwegen, maar die nog niet hebben genomen.

De campagne duurt tot en met 2018. In de eerste fase ligt de nadruk op het verbeteren van de isolatie van woningen. Later kan de aandacht van de campagne verschuiven, bijvoorbeeld naar andere energiebesparende maatregelen of naar specifieke doelgroepen. Voor deze campagne werkt het Rijk samen met de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Milieu Centraal
Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie, die consumenten met praktische en betrouwbare informatie helpt om duurzame keuzes te maken. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

http://www.milieucentraal.nl

Vereniging van Nederlandse Gemeenten
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is de koepelorganisatie van alle gemeenten. In deze campagne ondersteunt de VNG de regionale en lokale Energieloketten.

https://vng.nl