Zolderisolatie: is uw zolder geschikt?

Zolderisolatie

Uw zolder isoleren kan een goede methode zijn om te zorgen voor meer comfort in huis en te besparen op uw energierekening. Bekijk de verschillen tussen dak- en zolderisolatie en de diverse methoden om uw zoldervloer te isoleren.

 

Verschil dak en zoldervloer isoleren

Wilt u de warmte bovenin uw huis beter vasthouden, dan kunt u kiezen uit twee opties: uw dak of zoldervloer isoleren. Bij dakisolatie plaatsen we isolatiemateriaal aan de binnenkant van een schuin dak. Dit is een relatief goedkope en kwalitatief hoge isolatie-oplossing. Bij zolderisolatie (ook wel loftisolatie genoemd) spuiten we een losse laag isolatiemateriaal op de vloer van de zolder. Dit kan alleen als u uw zolder kunt afsluiten met een luik of deur. Ook is het belangrijk dat u de zolder niet gebruikt als woon-, werk- of slaapruimte. Na het isoleren is de ruimte namelijk niet meer toegankelijk.

Waarom zolderisolatie?

Of u nu uw zoldervloer of uw dak laat isoleren, in beide gevallen gaat er minder energie verloren en bespaart u fors op uw energierekening. Die besparing kan jaarlijks oplopen tot honderden euro’s. Maar het isoleren van uw zoldervloer is wel een stuk goedkoper dan het isoleren van uw dak, want er is minder materiaal voor nodig.

Zoldervloer isoleren: zo gaat dat in z’n werk

Bij zoldervloer- of loftisolatie wordt het isolatiemateriaal op de vloer geblazen. We gebruiken hiervoor het materiaal Knauf Supafil Loft. Deze inblaaswol houdt de warmte binnen en de tocht van buiten tegen. Het materiaal is waterafstotend en laat tegelijkertijd de zoldervloer ademen.

Vloer toegankelijk houden

Wilt u toch graag dat de vloer van uw zolder toegankelijk blijft? Dat zou kunnen als de timberframemethode voor uw zolder geschikt is. Deze methode kan alleen worden toegepast bij een houten zoldervloer. We boren dan gaten in de vloer waar we het isolatiemateriaal inblazen. Vervolgens sluiten we de gaten af met kurk. De methode lijkt op spouwmuurisolatie, maar dan dus horizontaal. We gebruiken hiervoor Knauf Supafil Timber Frame. Dit materiaal zorgt ervoor dat uw huis koel blijft in de zomer en warm in de winter.

Minder dikke laag

Isoleren volgens de timberframemethode kost meer tijd en is dus duurder. Omdat de wol tussen de vloer komt, kan er vaak een minder dikke laag worden ingeblazen dan bij loftisolatie. Daarom heeft loftisolatie een hogere isolatiewaarde. De belangrijkste reden om toch voor de timberframemethode te kiezen, is dus dat de zoldervloer dan toegankelijk blijft.

 

Benieuwd of uw zolder geschikt is voor dakisolatie?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Benieuwd of uw zolder geschikt is voor dakisolatie?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)