EPS isolatie: wat is het en waar gebruikt u het voor?

Supearl EPS HR ++ Isoparel

EPS (Expanded Polystyrene) is piepschuim, oftewel kunststof bolletjes gemaakt van aardolie. Elk bolletje bestaat voor 98% uit lucht en 2% polystyreen. EPS isolatie is verkrijgbaar als losse bolletjes, maar wordt ook samengeperst tot platen. Door het lichte gewicht, de lange levensduur en vochtbestendigheid is het materiaal te gebruiken voor uiteenlopende isolatieklussen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van de spouwmuur en bodemisolatie.

 

EPS parels: direct resultaat

Bij Nederland Isoleert gebruiken we HR++ EPS parels: grijze piepschuimbolletjes voorzien van grafiet. De parels zijn zo’n 3 tot 5 millimeter groot, waardoor ze samen een dichte laag isolatie kunnen vormen. Bovendien zijn ze waterafstotend, wat betekent dat ze geschikt zijn om vochtige ruimtes te isoleren, zonder dampremmende folie nodig te hebben. Bijvoorbeeld als bodemisolatie in kruipruimtes, of in de (spouw)muur. Na het aanbrengen van HR++ EPS parels merkt u direct dat de ruimte warmer is en de luchtvochtigheid neemt af. Fijn extraatje: omdat de isolatie het ISSO-kwaliteitscertificaat heeft, is de isolatiewaarde continu gegarandeerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over vervanging.

EPS platen: zelf aan de slag

Toch liever met EPS platen aan de gang? Deze hebben een hoge isolatiewaarde en zijn door hun vochtbestendige eigenschap geschikt voor isolatie op diverse plekken. Bijvoorbeeld als dakisolatie, vloerisolatie of in de garage of schuur. Ook handig: de platen zijn door hun lichte gewicht gemakkelijk te vervoeren. EPS platen zijn te verkrijgen bij de bouwmarkt. Het is goed zelf aan te brengen omdat u de platen gemakkelijk in de juiste vorm kunt snijden.

Nederland Isoleert gebruikt Supearl EPS HR ++ Isoparel voor het isoleren van de bodem en spouwmuur. 

 

Ook benieuwd hoeveel u kunt besparen met isolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Ook benieuwd hoeveel u kunt besparen met isolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)