Spouwmuur isoleren: voordelen en nadelen

Spouwmuurisolatie

Denkt u na over het isoleren van de spouwmuur? Aan spouwmuurisolatie zitten zowel voordelen als nadelen. Woningen die zijn gebouwd na 1980 zijn standaard voorzien van spouwmuurisolatie. Heeft u een oudere woning? Dan is spouwmuurisolatie de oplossing met het meeste rendement. U bespaart namelijk honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Met andere woorden: u verdient uw isolatie-investering binnen drie tot vijf jaar terug. Wij zetten de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie voor u op een rijtje.

Ook besparen op de energierekening met spouwmuurisolatie? Vraag direct vrijblijvend advies aan.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Er zitten veel voordelen aan het isoleren van de spouwmuur. Er zijn vier grote voordelen aan spouwmuurisolatie:

1) Besparen op uw energierekening

Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is de besparing in stookkosten. In een tussenwoning bespaart u met spouwmuurisolatie gemiddeld tot € 260 per jaar op uw energierekening. Woont u in een vrijstaand huis, dan bespaart u zelfs tot € 1.000 per jaar. U houdt veel geld over om ergens anders aan te besteden. Het isoleren van de spouwmuur is dus een goede investering.

2) Warmer in huis

Geld besparen is niet het enige voordeel van spouwmuurisolatie. Ook uw wooncomfort gaat omhoog. Om u het beste wooncomfort te bieden, werken we alleen met KOMO-gecertificeerde materialen. Ons isolatiemateriaal heeft een isolatiewaarde (of lambda-waarde) van 0,043. Dat is heel laag, en dus goed. Want hoe lager de waarden, hoe beter de thermische isolatie.

Dat zorgt voor minimaal warmteverlies, waardoor u minder hoeft te stoken en toch een heerlijk warme woning heeft. Dit geldt ook andersom, wanneer het buiten 35 graden is blijft het binnen aangenaam koel door isolatie.

3) Geen vocht en schimmel tussen en op de muren

Maakt u zich zorgen over vochtproblemen? Dat is niet nodig. Het materiaal dat wij gebruiken is vochtwerend. Dankzij de siliconen bovenlaag ontstaat er geen vochtdoorslag van de buitenmuur naar de binnenmuur. De muren blijven gewoon ademen.

4) Spouwmuurisolatie is voor altijd

De levensduur van spouwmuurisolatie is erg lang. Zo lang, dat muurisolatie even lang meegaat als uw woning zelf. Eén keer goed isoleren, en u bent er voor altijd vanaf.

Spouwmuurisolatie nadelen

Spouwmuurisolatie is helaas niet voor iedere woning weggelegd. Woningen van vóór 1930 beschikken vrijwel nooit over een spouwmuur. Dus woont u in zo’n karakteristieke oude woning, dan is spouwmuurisolatie geen optie voor u. Wél kunt u andere isolatiemaatregelen nemen. U kunt bijvoorbeeld een extra isolerende laag tegen de binnenkant van uw woning (laten) plaatsen. Hiermee houdt u de warmte voor het grootste deel vast.

Spouwmuurisolatie: oud materiaal of bouwpuin

Heeft u wel een spouwmuur, dan kan het zijn dat deze is gevuld met oud isolatiemateriaal of bouwpuin. Voordat u spouw goed geïsoleerd kan worden, moeten deze materialen verwijderd worden. Want als u twee verschillende isolatiematerialen mengt, bestaat de kans op koudebruggen. Dit zijn plekken waar de warmte ontsnapt. De spouwmuurisolatie werkt dan niet optimaal en uw woning verliest dan alsnog warmte. Het verwijderen van oud isolatiemateriaal of bouwpuin brengt extra kosten met zich mee.

 

Ook benieuwd hoeveel u kunt besparen met spouwmuurisolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Ook benieuwd hoeveel u kunt besparen met spouwmuurisolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)