Isolatiemateriaal: eigenschappen en toepassingen

Gaat u de woning isoleren? Dat is geen gek idee. Het isoleren van uw huis verhoogt het wooncomfort, zorgt voor besparing op de energierekening én uw woning stijgt direct in waarde. Daarnaast is het ook beter voor het milieu, gezien u minder stookt doordat de warmte niet meer ontsnapt uit alle kieren. Uw investering verdient u binnen een paar jaar terug. Maar er zijn zo veel soorten isolatiemateriaal, welk materiaal gebruikt u nou voor welke klus?

 

EPS isolatie

EPS is piepschuim, oftewel kunststof bolletjes gevuld met lucht. EPS isolatie is verkrijgbaar als losse bolletjes (HR++ EPS parels), maar wordt ook samengeperst tot platen. Door het lichte gewicht, de lange levensduur en de vochtbestendigheid is het materiaal te gebruiken voor uiteenlopende isolatieklussen binnen en buiten.

PIF isolatie

PIF isolatiefolie is een duurzame thermische isolatiefolie. Het bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussentjes ertussen. De folie zorgt voor terugkaatsing van de warmte, terwijl de luchtkussens zorgen voor een geleidelijke afname van temperatuur per laag. Ideaal als vloerisolatie, al wordt het in nieuwbouwhuizen ook toegepast als gevelisolatie.

Glaswol isolatie

Nederland Isoleert gebruikt de inspuitbare minerale glaswol van Knauf Supafil voor het isoleren van spouwmuren. Het materiaal bestaat voor 80% uit gerecycled glas, aangevuld met perliet (vulkanisch glas), zand, mineralen en een klein beetje siliconen. Minerale glaswol zorgt ervoor dat uw huis kan blijven ‘ademen’. Glaswol is er ook in de vorm van dekens en platen waarmee hellende daken, houten vloeren, plafonds, scheidingswanden en binnenmuren geïsoleerd kunnen worden.

Steenwol isolatie

Steenwol is een minerale kunstvezel gemaakt van basalt, een vulkanisch gesteente. De steenwolvezels worden samengeperst tot dekens of platen. Steenwol is geschikt als zowel thermische als akoestische isolatie en kan gebruikt worden voor spouwmuur-, vloer-, en dakisolatie. Let op: Nederland Isoleert gebruikt alleen glaswol, geen steenwol. Lees meer over het verschil tussen glaswol of steenwol.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van woningisolatie voor uw huis? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan voor een advies op maat van onze ervaren experts.

 

Benieuwd welk materiaal geschikt is voor het isoleren van uw woning?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Benieuwd welk materiaal geschikt is voor het isoleren van uw woning?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)