Knauf isolatiemateriaal: voordelen en toepassing

Knauf Supafil

Denkt u eraan om uw spouwmuren te isoleren? Hiervoor gebruikt Nederland Isoleert Knauf Supafil. Wat zijn de voordelen van dit product, kunt u het zelf aanbrengen en hoe gaat het vullen van de spouwmuren in zijn werk?

 

Wat is Knauf Supafil?

Knauf Supafil Cavity Wall is een inblaaswol speciaal ontwikkeld voor het thermisch en akoestisch na-isoleren van spouwmuren. Dat betekent dat de isolatie geluiden dempt en zorgt dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. De meeste woningen die zijn gebouwd tussen 1930 en 1975 zijn hiervoor geschikt omdat deze vaak nog geen spouwmuurisolatie hebben. Knauf Supafil is het meest gebruikte isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie in Europa. De inblaaswol bestaat uit minerale glaswol, gemaakt van 80% gerecycled glas en de overige 20% bestaat uit perliet (vulkanisch glas), zand, mineralen en een klein beetje siliconen.

Hoe wordt Knauf Supafil aangebracht?

Het aanbrengen van Knauf Supafil is geen klus om zelf te doen. Dit mag alleen worden gedaan door gespecialiseerde en erkende Supafil-installateurs. De minerale glaswol wordt van buitenaf in de muur geblazen. Hiervoor worden een aantal boorgaten van zo’n 18 millimeter in het voegwerk van de buitenmuur gemaakt. Na het inblazen worden de boorgaten weer keurig afgedicht zodat de voegen er weer netjes uitzien.

Wat zijn de voordelen van Knauf Supafil?

Knauf Supafil is waterafstotend en vochtwerend, wat zorgt voor minder vocht in huis. En toch blijft de muur ‘ademen’ omdat de isolatielaag wel waterdamp doorlaat. Door de optimale vulling en verdeling van de ingeblazen glaswol in de spouw is er geen risico op inzakken. Dat is fijn, want hierdoor heeft Knauf Supafil een uitstekende, constante hoge isolatiewaarde. Naast een besparing tot maar liefst 26% op uw energierekening, levert het isoleren van de spouwmuur u ook wooncomfort op door een optimale temperatuurverdeling. Zo blijft uw huis ’s zomers heerlijk koel en lekker warm in de winter.

 

Ook benieuwd hoeveel u kunt besparen met isolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Ook benieuwd hoeveel u kunt besparen met isolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)