Wat is de beste vloerisolatie?

beste vloerisolatie

Altijd warme voeten, wie wilt dat nou niet. Het kan met vloerisolatie! Hierbij wordt de vloer op de benedenverdieping geïsoleerd, zodat de warmte niet door de vloer verdwijnt. In de meeste gevallen wordt dit gedaan door het plafond van de kruipruimte te voorzien van isolatie. Zo warmt de vloer beter op en stijgt de warmte omhoog zodat het door het hele huis verspreid wordt. De vloer kan met diverse soorten isolatiemateriaal geïsoleerd worden. De meeste bekende materialen zijn: isolatiefolie of -kussens, glaswol en PUR-schuim. Maar wat is de beste vloerisolatie?


Wilt u de vloer isoleren? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Beste vloerisolatie door hoge isolatiewaarde

In veel gevallen geldt dat hoe dikker het isolatiemateriaal wordt aangebracht, hoe hoger de isolatiewaarde is. Dat zorgt dan weer voor een grotere besparing. Maar vaak kost een dikkere laag isolatie ook een stuk meer. Isolatiefolie of -kussens, glaswol en PUR-schuim* leveren allemaal een goede isolatiewaarde en zijn prima materialen om de vloer mee te isoleren.

* Let er wel op dat het PUR-schuim zonder HFK’s (broeikasgassen: fluorkoolwaterstoffen) is, anders is het schadelijk voor het milieu.

Prijzen van beste vloerisolatie

Is prijs een belangrijke factor? Dan is het goed om te kijken naar het materiaal. Zo is glaswol een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld PUR-schuim, maar er is een veel dikkere laag nodig voor een vergelijkbare isolatiewaarde. En deze ruimte moet er natuurlijk wel zijn in de kruipruimte. De meest gebruikte materialen zoals isolatiefolie, PUR en isolatiekussens liggen qua kosten redelijk dichtbij elkaar en hebben ook allemaal een hoge isolatiewaarde.

Natuurlijk kunt u altijd gebruikmaken van de subsidieregeling, waardoor u een deel van de investering in isolatie terug kunt krijgen.

Beste vloerisolatie betonvloer

De meeste woningen hebben een betonvloer. Zonder isolatie kan de vloer koud aanvoelen, en kou en vochten trekken gemakkelijk door de vloer naar boven. Het isoleren van de betonvloer is dan een oplossing. Bij een nieuw te storten vloer kunt u als eerste de vloer isoleren en vervolgens het beton storten. Hiervoor is EPS een goed materiaal. Ligt de betonvloer al en heeft u geen kruipruimte, dan kunt u bovenop de vloer isoleren. Met bijvoorbeeld PIR kunt u een dunne isolatielaag aanbrengen.

Heeft u een kruipruimte onder de betonvloer? Lees dan verder in de volgende alinea.

Beste vloerisolatie in kruipruimte

Voor de kruipruimte zijn twee isolatiemethodes mogelijk: vloerisolatie en bodemisolatie. Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de vloer aan geplaatst (aan de onder- óf bovenkant). Met vloerisolatie wordt meer energie bespaard dan met bodemisolatie, doordat de warmte beter binnenblijft. Daarom is het advies om alleen voor bodemisolatie te kiezen als vloerisolatie écht niet mogelijk is.

Bij Nederland Isoleert isoleren we de vloer met PUR (HFK-vrije) isolatieschuim of PIF isolatiefolie.

Beste vloerisolatie voor houten vloer

Heeft u een houten vloeren die u wilt isoleren? Dit kan vaak het best met glaswol, mineraalwol of isolatieplaten. Dit is een ademend materiaal, waardoor het beter ventileert. Anders kunnen er vochtproblemen ontstaan. Bovendien is het materiaal ook nog geluiddempend.

Wat is de beste vloerisolatie voor uw woning?

Wat de beste vloerisolatie is voor uw woning hangt af van de mogelijkheden in uw kruipruimte en uw huidige vloer. Er is een verschil in aanpak bij bijvoorbeeld een betonnen of houten vloer. Daarnaast spelen uw wensen rondom duurzaamheid en isolatiewaarde een rol, en natuurlijk de kosten die u wilt maken voor het isoleren van de vloer.

Wilt u de vloer isoleren? Nederland Isoleert helpt u om de beste vloerisolatie te kiezen voor uw woning. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze specialisten.

 

Benieuwd wat de beste vloerisolatie is voor uw woning?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Benieuwd wat de beste vloerisolatie is voor uw woning?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)