Wat is de beste spouwmuurisolatie?

beste spouwmuurisolatie

De spouwmuur isoleren is één van de voordeligste en meest rendabele manier om de woning te isoleren. En het is ook nog eens snel uit te voeren. Het levert veel voordelen op zoals een warmere woning en lagere energierekening dankzij de besparing op stookkosten. Er is een aantal soorten isolatiemateriaal om de spouw mee te vullen, waarvan EPS-parels, glaswol en PUR-schuim de meest bekende zijn. De materialen werken zowel voor thermisch als geluiddempend. De verschillen tussen deze materialen zijn slechts klein. Wat is dan de beste spouwmuurisolatie?

 

Wilt u de spouwmuur isoleren? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.


Isolatiewaarde bepaalt beste spouwmuurisolatie

De isolatiewaarde is een belangrijke factor voor de keuze van de beste spouwmuurisolatie. Dit is onder andere afhankelijk van de breedte van de spouw en natuurlijk het materiaal waarmee de spouw geïsoleerd wordt. Met een optimale isolatiewaarde wordt het warmteverlies uit de woning flink beperkt. En tijdens warm weer wordt de warmte juist buiten gehouden. PUR-schuim heeft de beste isolatiewaarde door de lage lambda-waarde. Er is een minder dikke isolatielaag nodig om de woning goed te isoleren. Dit maakt PUR geschikt voor de minder brede spouwmuren. Maar EPS-parels en glaswol hebben ook een goede isolatiewaarde en doen eigenlijk niet onder voor PUR. De spouwmuur moet hiervoor wel wat breder zijn.

 

Prijs-kwaliteit en soort spouwmuurisolatie

Als we voor de beste spouwmuurisolatie kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding, dan kunt u het best kiezen voor EPS-parels of glaswol. Deze isolatiesoorten geven het hoogste rendement. Dit is ook te herkennen aan het HR++ label (terug te vinden op onder andere de verpakking). Deze twee materialen zijn een stuk goedkoper dan PUR-schuim. Dat heeft ook te maken met de isolatiewaarde die iets lager is, maar dat is eenvoudig te compenseren met een dikkere isolatielaag. U hebt dan wel meer materiaal nodig, maar gezien de lage prijzen van EPS en glaswol blijven de kosten zeer beperkt!

 

Beste spouwmuurisolatie voor het milieu

De woning isoleren is een duurzame keuze. Met een goed geïsoleerde woning verbruikt u immers minder energie. Maar dan wilt u natuurlijk ook een goede, milieuvriendelijke optie. De beste keuzes hiervoor zijn EPS-parels en glaswol, die opgebouwd zijn uit gerecyclede materialen. PUR-schuim kan door de toevoeging van HFK’s (broeikasgassen: fluorkoolwaterstoffen) een minder milieuvriendelijke keuze zijn, en wordt door veel isolatiebedrijven dan ook niet gebruikt tenzij deze HFK-vrij is.

 

Spouwmuurisolatie voor bestaande woning

De bovengenoemde materialen worden met name gebruikt voor bestaande woningen. De beste spouwmuurisolatie hangt af van de breedte van de spouw, wensen rondom duurzaamheid en isolatiewaarde, en natuurlijk de kosten die gemaakt mogen worden. Bij nieuwbouw zijn er tegenwoordig ook nog andere isolatiematerialen beschikbaar.

Wilt u de spouwmuur isoleren? Nederland Isoleert helpt u om de beste spouwmuurisolatie te kiezen voor uw woning en budget. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze specialisten.

 

Benieuwd welk soort spouwmuurisolatie geschikt is voor uw woning?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Benieuwd welk soort spouwmuurisolatie geschikt is voor uw woning?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)