RD waarde

Vloerisolatie is een investering waar u geen spijt van zult krijgen. Zeker als u op zoek bent naar een oplossing om uw vloeren warmer te houden en tegelijkertijd te besparen op uw gasrekening. Het is niet voor niets de meest gewaardeerde isolatiemethode.

 

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie zorgt dat de vloer van de begane grond beter verwarmd blijft. Nederland Isoleert isoleert de bovenkant van de kruipruimte, zodat het warmteverlies vanaf de begane grond wordt teruggekaatst. Hiervoor gebruiken we thermische isolatiefolie afgewisseld met luchtkussens. De folie zorgt voor de terugkaatsing van de warmte. En de luchtkussens tussen de lagen isolatiefolie zorgen voor een geleidelijke afname van de temperatuur per laag. Samen resulteert dit in een lager verlies van warmte door luchtstroming en door straling. Daardoor wordt de (vloer van de) begane grond merkbaar warmer.

Wat kost vloerisolatie?

Vloer isoleren? Milieu Centraal stelt dat dit u ongeveer € 1.400 tot € 2.800 kost. De kosten zijn sterk afhankelijk van uw woning(type) en het aantal vierkante meters die u nodig heeft voor de isolatie. Vloerisolatie kost bij Nederland Isoleert tussen de € 41 en € 53 per m2 inclusief btw. Dat is inclusief het eventueel doorkappen of graven van een of meerdere scheidingsmuren in de kruipruimte, arbeid, materialen en certificering. Oplever-klaar dus. Tenzij er additionele diensten nodig zijn zoals het zagen van een kruipluik, funderingsmuur dichtzetten (bij verzakking), plaatsen van een bodemzeil, aanbrengen van ventilatieroosters en het verwijderen van aanwezig puin. En eenmaal gelegd, zijn er geen verborgen kosten voor onderhoud of iets dergelijks.

Subsidie vloer isoleren

Of u hier subsidie voor kunt aanvragen? Ja, mits u vloerisolatie combineert met een tweede isolatiemaatregel. U komt al in aanmerking voor subsidie als u vloerisolatie aanbrengt op een oppervlakte vanaf 27 m2 voor een tussenwoning, voor een hoek- of 2-onder-1-kapwoning vanaf 32 m2 en vanaf 44 m2 voor een vrijstaande woning. Voor vloerisolatie is de subsidie € 7 per vierkante meter. De maximale subsidie die u als particulier kunt ontvangen op energiebesparende maatregelen is € 10.000. Maakt u uw woning zeer energiezuinig, dan kan het oplopen tot € 15.000 (inclusief bonusbedrag). Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid: SEEH voor woningeigenaren, of op onze subsidie pagina.

Wat levert vloerisolatie op?

Naast warme voeten, levert de vloer isoleren u sowieso jaarlijks geld op. U bespaart namelijk zo’n 10% tot 15% op de energierekening. Dat kan oplopen tot gemiddeld € 210 per jaar. Dat betekent dat u de investering na zo’n zeven jaar heeft terugverdiend. Nederland isoleert werkt met innovatieve, hoogwaardige isolatiefolie. Met het ISSO-kwaliteitscertificaat, dus de isolatiewaarde blijft gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis.

Lees meer over vloerisolatie van Nederland Isoleert.

Benieuwd of uw woning geschikt is voor vloerisolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Benieuwd of uw woning geschikt is voor vloerisolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)