Wat kost vloerisolatie?

RD waarde

U bent die koude vloer zat. U wilt warme voeten en een aangename temperatuur in huis, en dat de warmte in de woning blijft hangen. Vloerisolatie zorgt hiervoor. Maar wat kost vloerisolatie? En wat bespaart u ermee op de energierekening?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het isoleren van uw woning? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek.

Vraag gesprek aan

Kosten vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van het type woning. Zo liggen de kosten voor het isoleren van de vloer in een tussenwoning op gemiddeld € 1.500,- inclusief de plaatsing. De totale kosten zijn afhankelijk van: type woning, aantal vierkante meters, materiaalkeuze en de toegankelijkheid van de vloer en/of kruipruimte. Een ervaren adviseur kan u precies vertellen wat er moet gebeuren, welk materiaal het best is voor uw wensen en wat de kosten zijn. Ook voor vloerisolatie kunt u subsidie aanvragen. Hieronder een overzicht van de kosten, subsidie en besparingen bij het isoleren van de vloer.
Type woning
Eénmalige kosten vanaf* Eénmalige subsidie**
Jaarlijkse besparing energiekosten**
Tussenwoning € 1.960 € 500 € 250
Hoekwoning € 2.205 € 500 € 260
 2-onder-1-kap € 2.695 € 950 € 500
Vrijstaande woning € 2.695 € 950 € 500

De kosten van vloerisolatie per m2

Zoals hierboven benoemd is de prijs afhankelijk van type woning en het aantal vierkante meters dat geïsoleerd moet worden. Logischerwijs stijgen de kosten bij een hoger aantal vierkante meters. Het best kunt u rekenen met een prijs van € 49,- tot € 57,- per vierkante meter. De precieze hangt met name af van het materiaal en de arbeidsuren. Maar ook de dikte van de isolatielaag heeft invloed op de prijs, en bij isolatie bovenop de vloer is de huidige vloer leidend voor de kosten.

Vloerisolatie kosten berekenen

Weet u hoeveel vierkante meter u wilt isoleren? Dan kunt u berekenen wat vloerisolatie ongeveer gaat kosten. Vervolgens vermenigvuldigt u het aantal meters met de gemiddelde prijs van € 49,- tot € 57,-. Zo weet u wat u minimaal en maximaal kwijt bent. In de meeste gevallen ligt de prijs per vierkante meter ergens tussen het minimum en maximum bedrag.

Bijvoorbeeld: uw wilt de vloer van de benedenverdieping isoleren. De verdieping is 50 m2. Dit kost u minimaal (50 x € 49) € 2.450,- en maximaal (50 x € 57) € 2.850,-.

Vanuit de overheid zijn er subsidiemogelijkheden, waarbij u tot wel 30% van de investering in isolatie kunt terugkrijgen. Zo wordt het kostenplaatje een stuk lager. Let er wel op dat hier nog geen extra kosten in zijn meegenomen, zoals het plaatsen van extra ventilatieroosters of het maken van een doorgang in de kruipruimte.

Kosten vloerisolatie kruipruimte

Bij vloerisolatie kunt u de bovenkant of onderkant van de vloer isoleren. Dan is het aanbrengen van isolatiemateriaal de beste optie. Hiervoor is wel een kruipruimte van minstens 35 cm hoog nodig. Het kan zijn dat de kruipruimte of delen van de kruipruimte niet goed bereikbaar zijn. Dan moet er een gat gemaakt, gegraven worden of het kruipluik moet vervangen worden. Dit zijn extra kosten, die uiteraard apart op een offerte toegelicht worden.

Is de kruipruimte lager dan 35 cm? Dan kunt u altijd nog de bodem van de kruipruimte isoleren. Dit is goedkoper dan vloerisolatie, maar vloerisolatie is wel effectiever. Daarnaast is de warmte bij vloerisolatie comfortabeler, omdat dit direct in de vloer te voelen is.

Kosten vloerisolatie en vloerverwarming

Bent u van plan om vloerverwarming aan te schaffen? Dan wordt het aangeraden om de vloer goed te isoleren, anders verdwijnt de warmte en kost dit veel energie. De kosten voor vloerisolatie zijn een stuk hoger bij aanleg van vloerverwarming, maar dat komt met name door de verwarming zelf. Dat is sowieso al een hele verbouwing, waarbij de extra kosten van isolatie meevallen maar wel veel opleveren qua energiebesparing.

Door vloerisolatie wordt de warmte beter verdeeld over de ruimte en tocht het minder rondom de vloer. Dankzij vloerverwarming voelt de vloer altijd heerlijk warm en worden alle ruimtes vanaf de onderkant verwarmd in plaats van via radiatoren aan de zijkant. Zo wordt de woning veel gelijkmatiger warm en hoeft er minder gestookt te worden.

Ontdek hoe u de vloer het best kan isoleren, wat het kost en oplevert? Vraag gratis advies van Nederland Isoleert.

* Kosten zijn berekend met een gemiddeld woonoppervlakte. De precieze kosten hangen af van het aantal vierkante meters van uw woning.
** Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde woning met 3 bewoners en een HR-combiketel, geen isolatie en enkel glas en een gasprijs van 1 euro/m3 (prijspeil 2022). De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. De subsidie is een gemiddelde en is afhankelijk van uw specifieke situatie. Bron: Milieu Centraal.

Weten wat het kost om uw vloer te laten isoleren?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Weten wat het kost om uw vloer te laten isoleren?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)