De kosten van spouwmuurisolatie

Kosten spouwmuurisolatie

Uw spouwmuur isoleren is een van de voordeligste manieren van isolatie: de kosten zijn relatief laag en u verdient ze ook nog eens snel terug. Spouwmuurisolatie levert dus snel rendement op. U bespaart al snel honderden euro’s per jaar op de energierekening. Maar wat kost spouwmuurisolatie eigenlijk?

 

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het isoleren van uw woning? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek.

Vraag gesprek aan

Waaruit bestaan de kosten bij het isoleren van een spouwmuur?

Bij spouwmuurisolatie vullen we de ruimte (spouw) tussen de binnen- en de buitenmuur op met isolatiemateriaal. Vanaf 1980 worden nieuwe woningen standaard voorzien van spouwmuurisolatie. Is uw woning eerder gebouwd, dan kan het interessant zijn om de spouwmuur alsnog te isoleren. Want een betere isolatie zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort. U hoeft niet bang te zijn voor een ingrijpende verbouwing of veel troep binnen, want een spouwmuur isoleren we altijd van buitenaf.

Spouwmuurisolatie is de voordeligste manier van isoleren. Gemiddeld kost isolatie van de spouwmuur € 2.100 (bron: Milieu Centraal). Maar de totale prijs hangt van veel dingen af, zoals het type woning, de grootte van de woning, de materiaalkeuze en of er bijvoorbeeld een steiger of hoogwerker nodig is. We komen altijd eerst bij u langs voor een voor-inspectie. We bekijken dan of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie en kunnen u precies vertellen wat de kosten zijn.

Kosten spouwmuurisolatie per m2

De kosten voor spouwmuurisolatie verschillen per isolatie-expert. Er zit natuurlijk ook verschil in kosten per type woning. Daarom kunt u het best rekenen met een prijs tussen de € 27,- en € 31,- per vierkante meter (m2). 

Kosten spouwmuurisolatie bestaande woning

Het isoleren van de spouwmuur van een bestaande woning kost gemiddeld tussen de € 1.199,- en € 3.300,-. Dit is afhankelijk van de type woning en oppervlakte. Heeft u een groot huis, dan kan het nog een stukje duurder worden. Maar vergeet niet dat u dankzij de investering in spouwmuurisolatie ook direct begint met besparen op de energierekening. Met spouwmuurisolatie kunt u veel energie besparen, doordat de warmte beter binnen blijft hangen. U hoeft dus minder te stoken om het warm te houden. Dit maakt spouwmuurisolatie één van de goedkoopste en makkelijkste manieren om de woning te isoleren.

Wat kost spouwmuurisolatie hoekwoning

Heeft u een hoekwoning en wilt u de spouwmuren isoleren? Dat is een goede zet om uw huis energiezuiniger te maken. Gemiddeld kost het isoleren van de spouwmuren van een hoekwoning € 2.400,-. Maar u bespaart hierdoor jaarlijks tot zo’n € 800,- aan energiekosten*. Dat wil zeggen dat de investering in spouwmuurisolatie binnen 3 jaar is terugverdiend!

Spouwmuurisolatie tussenwoning kosten

Ook bij een tussenwoning kan het isoleren van de spouwmuren een flinke besparing op de energierekening opleveren. Wilt u investering in spouwmuurisolatie bij een tussenwoning? De kosten voor spouwmuurisolatie liggen gemiddeld op zo’n € 1.199,-. De jaarlijkse besparing* in energiekosten kan oplopen tot € 320,-.

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Vanaf september 2019 is er subsidie beschikbaar voor woningbezitters die hun huis beter isoleren. Sinds 2022 krijgt u tot ongeveer 30% van de kosten terug. Een voorwaarde is wel, dat u twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Volgens Milieu Centraal verdient u een investering in spouwmuurisolatie plus vloerisolatie in iets meer dan drie jaar terug.

Spouwmuurisolatie bij Nederland Isoleert

Nederland Isoleert gebruikt de minerale glaswol van Knauf Supafil voor het isoleren van spouwmuren. Dit is het meest gebruikte materiaal binnen Europa. Het materiaal bestaat voor 80% uit gerecycled glas. De overige 20% is perliet (vulkanisch glas), zand, mineralen en een klein beetje siliconen. Minerale glaswol zorgt ervoor dat uw huis kan blijven ‘ademen’. Het is vochtwerend, brandveilig en gaat lang mee.

* Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde hoekwoning met 3 bewoners en een HR-combiketel, geen isolatie en enkel glas en een gasprijs van 1 euro/m3 (prijspeil 2022). De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.

** Genoemde kosten z
ijn berekend met een gemiddeld woonoppervlakte. De precieze kosten hangen af van het aantal vierkante meters van uw woning. 

Weten hoe snel u uw spouwmuurisolatie kunt terugverdienen?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Weten hoe snel u uw spouwmuurisolatie kunt terugverdienen?

Onze expert kan het u vertellen en komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)