Kruipruimte isoleren: de investering waard

Kruipruimte isoleren

Uw kruipruimte isoleren kan veel opleveren. Bijvoorbeeld meer comfort door warmere vloeren, minder warmteverlies en besparing op uw energiekosten. Ook zorgt u op deze manier voor minder vocht in huis én helpt u het milieu. Het aanbrengen van isolatie in de kruipruimte is een investering waar al veel mensen tevreden over zijn.

Vraag gesprek aan

Een kruipruimte heeft een gemiddelde temperatuur van zo’n 12 graden Celsius. Is er geen vloerisolatie aanwezig, dan kan de warmte uit uw huis afstralen naar de ruimte onder uw huis. Zonde! En onaangenaam, want hierdoor kan uw vloer koud aanvoelen. Wilt u altijd warme voeten en geen warmte verloren laten gaan? De vloer isoleren is dan een aanrader.

 

Vloerisolatie of bodemisolatie?

Voor de kruipruimte zijn twee isolatiemethodes mogelijk: vloerisolatie en bodemisolatie. Welke isolatiemethode voor uw woning geschikt is, ligt aan de omstandigheden van de kruipruimte. Is het er vochtig of droog? Hoe hoog is de kruipruimte? Ontdek welke isolatiemethode het meest geschikt is voor uw woning. Bekijk hier het verschil tussen bodem- en vloerisolatie en de prijs per vierkante meter.

Waarde van je huis verhogen

Ook als u uw huis wilt verkopen, kan het aanbrengen van vloerisolatie een goede investering zijn. U maakt er zelf wel geen gebruik meer van, maar het kan de waarde van uw woning verhogen doordat het mogelijk een hoger energielabel toegewezen krijgt. Een hoger energielabel resulteert in een hogere waarde van uw huis.

Kruipruimte isoleren en vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming of wilt u dit laten plaatsen in uw woning? Dan is het isoleren van de kruipruimte verstandig en zelfs nog belangrijker dan bij vloeren zonder vloerverwarming. De vloer zelf is warmer, waardoor het warmteverlies groter is als deze niet of slecht geïsoleerd is. Met isolatie wordt de warmte die door de vloerverwarming wordt afgegeven namelijk door de isolatie vastgehouden. Deze kan nooit meer naar de ruimte onder de vloer trekken. Het rendement van vloerverwarming is al beter dan verwarming met radiatoren. En dat rendement wordt dus nog groter als u kiest voor vloerisolatie.

 

Benieuwd wat uw kruipruimte u kan opleveren?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Benieuwd wat uw kruipruimte u kan opleveren?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)