Wat kost een huis isoleren?

huis isoleren kosten

Een goed geïsoleerd huis heeft vele voordelen: niet alleen blijft de warmte in de winter binnen, maar het bespaart ook flink op de energierekening. Daarnaast draagt het bij aan een duurzamere wereld. Maar wat kost het om een huis te isoleren, en wat zijn de verschillen per type woning? Die antwoorden leest u hier.

Vraag gesprek aan

 

Kosten isoleren verschillende huissoorten

Een huis isoleren kan op verschillende manieren en met verschillende materialen. De kosten hierin variëren en hangen dus af van welke isolatievorm u kiest, bijvoorbeeld: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. Maar welke u het beste kiest, en wat de totale kosten dus zijn, hangt mede af van uw type huis. Zo betaalt u andere prijzen voor een tussenwoning, dan voor een vrijstaand huis of hoekwoning. We zetten de gemiddelde kosten op een rij (prijzen bij benadering). 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Vraag vrijblijvend advies aan.

Kosten isolatie tussenwoning

Een tussenwoning is aan weerszijden verbonden aan andere huizen. Dit heeft direct invloed op de kosten, aangezien er minder isolatiemateriaal nodig is dan bij een (deels) vrijstaand huis. De gemiddelde kosten voor een tussenwoning ziet u in onderstaande tabel:

Kosten* Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Dakisolatie Bodemisolatie
Tussenwoning     € 1.199 € 1.960
€ 3.600
 € 1.560


Kosten isoleren van hoekwoning

Een hoekwoning is deels vrijstaand en deels gegrensd aan een naastgelegen tussenwoning. Vaak zijn deze huizen qua oppervlakte kleiner dan een twee-onder-een-kap en de kosten voor isolatie zijn daarom lager. Per isolatiemaatregel kunt u rekening houden met de volgende gemiddelde prijzen:

Kosten* Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Dakisolatie Bodemisolatie
Hoekwoning     € 2.430 € 2.205
€ 4.000
€ 1.755

 

Kosten isoleren twee-onder-een-kap

Net als een hoekwoning is een twee-onder-een-kap deels vrijstaand en deels gegrensd aan een naastgelegen huis. Vaak zijn deze huizen qua oppervlakte groter dan een hoekwoning, maar kleiner dan een vrijstaand huis. De kosten voor isolatie liggen vaak rond dezelfde kosten als voor een hoekwoning. Uiteraard zijn de vierkante meters leidend voor de uiteindelijke prijs. Per isolatiemaatregel kunt u rekening houden met de volgende gemiddelde prijzen:        

Kosten* Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Dakisolatie Bodemisolatie
Twee-onder-een-kap     € 3.240 € 2.695
€ 4.800
€ 2.145

 

Kosten isolatie vrijstaand huis

Isolatiekosten worden onder andere gebaseerd op de hoeveelheid te isoleren vierkante meters. Een vrijstaand huis heeft meestal een groot oppervlak en dat betekent doorgaans ook meer benodigd materiaal. Zo betaalt u voor het isoleren van een vrijstaand huis ongeveer de volgende bedragen:

Kosten* Spouwmuurisolatie Vloerisolatie Dakisolatie Bodemisolatie
Vrijstaand huis     € 3.240 € 2.695
€ 4.800
€ 2.145

 

Huis isoleren kosten en besparingen

De kosten die u maakt om uw huis te isoleren, betalen zich uiteindelijk meer dan terug en besparen u een boel geld. Daarnaast kennen bepaalde isolatievormen een relatief korte terugverdientijd. Bij spouwmuurisolatie is deze bijvoorbeeld nog geen 4 jaar. Dat maakt het de investering meer dan waard.

En ook ná de terugverdientijd, blijft die besparing jaarlijks zichtbaar op de rekening. De besparingen kunnen flink oplopen tot wel € 1.300 per jaar (vrijstaande woning).


Kosten huis isoleren beperken met subsidie

Uw huis isoleren mag misschien wat kosten, het is nog steeds een relatief goedkope eerste stap richting verduurzaming. En vanuit de overheid wordt het flink gestimuleerd in de vorm van subsidies. Zo kunt u voor elk van bovengenoemde opties subsidie krijgen, wat de kostprijs een stuk aantrekkelijker maakt. De subsidietarieven verschillen wederom per type huis en isolatiesoort, maar kunnen oplopen tot wel € 3.600,- (bron: Milieu Centraal).

Bent u ook klaar om te verduurzamen met isolatie? Of wilt u verder isoleren? Nederland Isoleert helpt u een passende keuze te maken voor uw woning. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze specialisten.

 

* Kosten zijn berekend met een gemiddeld woonoppervlakte. De precieze kosten hangen af van het aantal vierkante meters van uw woning.

Start nu met isoleren!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Start nu met isoleren!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)