Wat kost dakisolatie?

Dakisolatie kosten

Het isoleren van het dak is een slimme keuze. Dakisolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte binnen blijft, en in de zomer houdt dakisolatie de warmte juist buiten. Bij een niet geïsoleerd dak gaat dan ook bijna 30% van de warmte verloren. Dat is zonde! Maar wat kost dakisolatie? Ontdek hier wat er mogelijk is qua dakisolatie en lees meer over de kosten en besparingen. Of vraag direct een gratis gesprek aan voor vrijblijvend advies op maat.

Vraag gesprek aan

 Dakisolatie kosten: dak of vloer isoleren?

De kosten zijn afhankelijk van hoe u het dak oftewel de zolder wilt isoleren. U kunt namelijk kiezen om het dak of juist de vloer van de zolder te isoleren. Maakt u gebruik van de zolder, bijvoorbeeld als slaapkamer of kantoor, dan kunt u het best het dak isoleren. Dit kost wat meer, maar dit houdt de warmte beter binnen en geeft een fijner wooncomfort.

Maakt u amper gebruik van de zolder? Dan is het isoleren van de zoldervloer in principe voldoende. Zo houdt u de warmte op de verdiepingen die gebruikt worden, en wordt de zolder niet onnodig verwarmd. Ook is het isoleren van de zoldervloer sneller en goedkoper, en u heeft nog steeds recht op de subsidie.

* Nederland Isoleert voert enkel dakisolatie uit, en geen zoldervloerisolatie.

De kosten voor dakisolatie

Voor dakisolatie betaalt u één keer, maar de besparing is iedere maand weer terug te zien op de energierekening. Maar wat zijn de dakisolatie kosten nou precies? Dit is mede afhankelijk van het type woning, aantal vierkante meters en materiaalkeuze.

Zo liggen de kosten voor het isoleren van het (schuine) dak van een tussenwoning op gemiddeld € 4.200,- inclusief de plaatsing en afwerking. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten, subsidie en besparingen bij het isoleren van het dak. Hierbij is rekening gehouden van geen isolatie naar hele goede isolatie, en een gemiddelde oppervlakte van de woning. Een isolatie-expert kan u precies vertellen wat er moet gebeuren (dak of vloer), welk materiaal het best is voor uw wensen en wat de kosten ongeveer zijn.

Type woning Eenmalige kosten vanaf* Eenmalige subsidie Jaarlijkse besparing energiekosten*
Tussenwoning € 3.600 € 1.700
€ 620
Hoekwoning € 4.000 € 1.900
€ 650
2-onder-1-kap € 4.800 € 3.600
€ 1.300
 Vrijstaand  € 4.800  € 3.600  € 1.300
Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde woning met 3 bewoners en een HR-combiketel, geen isolatie en enkel glas en een gasprijs van 1 euro/m3 (prijspeil 2022). De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.

 

Zolder isoleren: wat zijn de kosten?

Gaat u uw zoldervloer isoleren en bent u benieuwd naar de kosten? De precieze kosten zijn afhankelijk van onder andere het gekozen materiaal en de isolatiewaarde van dit materiaal. Dit loopt van € 20,- tot € 40,- voor isolatie van de zoldervloer. Voor dakisolatie kost dit gemiddeld € 10,- (glaswol) tot € 200,- per vierkante meter (kant-en-klare geïsoleerde platen). Daarnaast moet u rekening houden met de kosten van verplichte afwerkingen en benodigdheden voor de uitvoering zoals een dampscherm.

Schakelt u een isolatiespecialist zoals Nederland Isoleert in? Dan bent u misschien iets duurder, maar u weet zeker dat de isolatie voldoet aan alle normen en kwaliteitseisen. Daarnaast zit de plaatsing en afwerking bij de prijs inbegrepen. Zo heeft u binnen één dag een geïsoleerd dak en het ziet er ook nog eens goed uit!

De kosten voor dakisolatie per m2

Zoals hierboven benoemd zijn de dakisolatie kosten afhankelijk van type woning en het aantal vierkante meters dat geïsoleerd moet worden. Logischerwijs stijgen de kosten bij een hoger aantal vierkante meters. Het best kunt u rekenen met een prijs tussen de € 80,- en € 142,- per vierkante meter voor dakisolatie, indien dit wordt uitgevoerd door een gecertificeerd isolatiebedrijf. De precieze kosten hangen met name af van het gekozen materiaal, gewenste afwerking en de arbeidsuren.

Kosten dakisolatie berekenen

Het berekenen van de kosten is eenvoudig als u weet wat de kosten per vierkante meter ongeveer zijn. Het enige wat u moet doen, is de prijs per vierkante meter vermenigvuldigen met het aantal vierkante meter dat u wilt isoleren. Gebruik hiervoor de minimale en maximale prijs per m2. In de meeste gevallen liggen de kosten ergens tussen het minimum en maximum bedrag. Wilt u het isoleren van het dak het liefst uitbesteden, zodat uw dak direct goed geïsoleerd én helemaal netjes afgewerkt is? Een specialist van Nederland Isoleert kan voor u berekenen wat dit ongeveer kost.

 Dakisolatie kosten en de subsidie

Vanuit de overheid zijn er subsidiemogelijkheden voor woningisolatie. Hierbij krijgt u tot wel 30% van de investering in isolatie terug, als de uitvoering voldoet aan de voorwaarden. Zo worden de dakisolatie kosten een stuk lager. Ontdek hoe u het dak of uw zoldervloer het best kan isoleren, wat het kost en oplevert. Vraag gratis advies van Nederland Isoleert.


 * Kosten zijn berekend met een gemiddeld woonoppervlakte. De precieze kosten hangen af van het aantal vierkante meters van uw woning.

Start nu met isoleren!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Start nu met isoleren!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)