Btw op isolatie: hoe zit dat?

btw op isolatie

Wilt u de woning isoleren? Dan kunt u nog steeds profiteren van de gunstige btw-regeling vanuit de overheid. Wat betekent dat? Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatie aan onder andere vloeren, muren en daken betaalt u slechts 9% btw in plaats van 21%. Mooi meegenomen als u de woning gaat isoleren, toch?


Btw-tarief voor isoleren

De overheid wil het verduurzamen van woningen stimuleren. Door isolatie wordt er minder energie verbruikt, en dat is beter voor het milieu. Dit is dus het verduurzamen van een woning en daar wil de overheid best iets tegenover zetten. Daarom geldt er voor bepaalde werkzaamheden rondom isolatie een lager btw-tarief. Hierdoor worden de kosten lager en is het iets aantrekkelijker om de woning op een goede manier te (laten) isoleren.

Let op: dit tarief geldt enkel voor woningen die ouder zijn dan twee jaar.

Laag btw-tarief isolatie

Er geldt een btw-tarief van 21% is voor de isolatiematerialen. De materialen zoals PUR, EPS, glaswol en isolatiefolie vallen onder dit tarief. Het maakt niet uit waar de materialen gekocht worden. Dit tarief is het normale tarief, dus daar is niet het voordeel te behalen. Voor de arbeidskosten geldt echter dat deze onder een 9% btw-tarief vallen. Zo bespaart u 12% op de kosten voor het uitvoeren van een aantal isolatiewerkzaamheden. Dit tarief wordt direct op de factuur toegepast, en u hoeft er verder niets voor te doen.

Besparen op isolatiekosten met laag btw-tarief

Gemiddeld bespaart u volgens Milieu Centraal wel € 400,- op de arbeidskosten door de lage btw op isolatie. De besparing door het verlaagde btw-tarief kan zelfs oplopen tot wel €1300,- bij het doorvoeren van gehele isolatie bij een tussenwoning (bron: Milieu Centraal). De 9% geldt enkel voor isolatiewerkzaamheden en niet voor bijvoorbeeld sloopwerk. Laat u zowel werkzaamheden onder het 21% btw-tarief als het 9%-tarief uitvoeren, dan worden deze tarieven gesplitst op de factuur. Zo betaalt u niet te veel.

Wilt u de woning isoleren? Nederland Isoleert helpt u om de beste isolatie te kiezen voor uw woning en budget. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze specialisten.

 

Start nu met isoleren!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Start nu met isoleren!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)