Duurzaam wonen en energie besparen begint bij isolatie

Energie besparen met isolatie

Nederland wil in 2050 CO2-arm zijn. Om het voor u zo aantrekkelijk mogelijk te maken om uw huis te verduurzamen, krijgt u nu subsidie op maatregelen die uw huis energiezuiniger maken. Wilt u lekker duurzaam bezig zijn én geld besparen? Dan is dit hét moment om uw woning te isoleren. Met woningisolatie verhoogt u de woningwaarde, bespaart direct op de energierekening en krijgt u direct meer wooncomfort.

 

U bespaart energie met isolatie

Woningen die zijn gebouwd na het jaar 2000 beschikken bijna allemaal over goede isolatie en HR++ glas. Woningen van vóór die tijd hebben meestal een lager energielabel. Maar liefst 75% van alle woningen in Nederland zijn niet goed geïsoleerd volgens Milieu Centraal. Die van u ook? Als u wilt besparen op energie is isolatie de meest voor de hand liggende maatregel. Want met isolatie voor uw kruipruimte, vloeren, muren en dak kunt u heel veel energie besparen. Een goed geïsoleerde woning is stukken warmer. U hoeft dus minder te stoken. En dat merkt u meteen in uw energierekening. Verwarming is de grootste kostenpost op uw energierekening. Ongeveer de helft van de energierekening bestaat uit stookkosten. Ook op de andere helft kunt u slim besparen. Bekijk veelvoorkomende energieverspillers in huis en ontdek hoe u duurzaam kunt leven. En vergeet ventilatie niet! Want iedere dag goed ventileren draagt bij aan een gezond leefklimaat.

Warmtepomp? Ook dan is isolatie belangrijk

Wilt u uw woning verwarmen zonder aardgas? Dat kan. Bijvoorbeeld met een warmtepomp. Maar let op: ook als u kiest voor elektrische verwarming, blijft goede isolatie heel belangrijk.

Als uw woning niet goed geïsoleerd is, moet uw warmtepomp te hard werken om de hele woning warm te stoken. Door kieren en naden verlaat de warme lucht uw huis. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van uw duurzame aanpak. Hetzelfde geldt voor andere duurzame verwarmingsoplossingen, zoals een zonneboiler of (andere voorbeelden): kies altijd voor goede isolatie.

Isoleren is de eerste stap naar een duurzaam thuis

Overweegt om uw huis te verduurzamen? Begin dan met isolatie. Ieder huis is anders en uniek. Welke isolatievormen voor uw woning geschikt zijn, hangt af van onder meer het bouwjaar van uw woning en de bouwmaterialen die zijn gebruikt. Over het algemeen bespaart u de meeste energie met spouwmuurisolatie en dakisolatie, gevolgd door vloerisolatie en HR++ glas. Bekijk hier de terugverdientijd van uw investeringen voor isolatie en hoeveel u bespaart.

 

Ook benieuwd hoeveel u kunt besparen met isolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Ook benieuwd hoeveel u kunt besparen met isolatie?

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)