Vier redenen om te isoleren in de zomer

Isoleren in de zomer

Uw huis isoleren is niet het eerste waar u aan denkt tijdens een hete zomer. Maar wist u dat er verschillende redenen zijn om juist in de zomer uw huis te isoleren. Wij hebben 4 redenen voor u op een rijtje gezet.

 

Waarom uw woning isoleren in de zomer?

In de zomer isoleren is toch helemaal niet handig? Isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft. Of zit het toch anders?

1. Een lekker koel huis door isolatie

Warmte in huis houden wordt vaak benoemd als één van de voordelen van isoleren. Maar isolatie zorgt er ook voor dat uw woning in de zomer juist lekker koel blijft. Dak- en spouwmuurisolatie zijn hierbij de belangrijkste factoren, want dit zorgt ervoor dat de warmte van buiten uw huis niet binnen kan dringen.

2. Direct besparen op de energierekening

Met goede woningisolatie bespaar je direct op de energierekening. Dit geldt ook als uw woning in de zomer geïsoleerd wordt. Helemaal als het heel heet wordt en u wilt de woning afkoelen met behulp van een ventilator of airco. Door goede isolatie is het huis al eens stuk koeler. Na een heerlijke dag buiten kunt u afkoelen in uw eigen huis.

3. Minder lang of zelfs niet wachten

In de zomer is iedereen druk met het lekkere weer en vakantie. Niet veel mensen laten hun woning isoleren. Dit betekent dat er meer ruimte in de agenda is om isolatiemaatregelen door te voeren in uw woning. U hoeft dus niet zo lang te wachten voordat u kunt genieten van een heerlijk koel – of in de winter juist lekker warm – huis.

4. Minder kans op problemen door het weer

In de winter kan het voorkomen dat een afspraak verplaatst moet worden vanwege de weersomstandigheden. Als het bijvoorbeeld vriest, is het niet mogelijk om specifieke isolatiemaatregelen – zoals spouwmuurisolatie - door te voeren. In de zomer heeft u daar geen last van.

 

Waarom wachten? Start nu met het isoleren van uw woning!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Waarom wachten? Start nu met het isoleren van uw woning!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)