Jaren 30-woning isoleren: zo pakt u het aan

Jaren 30 woning

De jaren 30-woning is erg populair bij huiszoekers en -eigenaren. Bij het bouwen van deze karakteristieke woningen, is er echter niet gedacht aan isolatie. Tegenwoordig is dat natuurlijk wel erg belangrijk. Wilt u uw jaren 30-woning isoleren? Dan valt er veel winst te behalen, zowel op uw energierekening als op het gebied van comfort. En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen voor het milieu.


Wilt u advies over hoe u uw jaren 30-woning het best kunt isoleren? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Uw jaren 30-woning isoleren

Is uw jaren 30-woning moeilijk te verwarmen? Gelukkig zijn er genoeg manieren om uw huis behaaglijk te maken. Maak eerst een inventarisatie van uw woning. Heeft de woning last van vocht of tocht? Voelt de vloer koud aan? Waar is al isolatie aanwezig? Kijk ook naar andere factoren dan isolatie, zoals of er dubbel glas aanwezig is. Met deze informatie kunt u een isolatieplan voor uw woning maken. Pakt u alles in een keer aan, of doet u dit in stappen?

Pak uw gevel aan met spouwmuurisolatie

Is er nog niets in de woning geïsoleerd? Dan valt de meeste winst te behalen met het isoleren van uw muren. Door spouwmuurisolatie aan te brengen, verdient u de investering terug in zo’n vier jaar door een besparing van 30% op uw energierekening. Het isoleren van de spouw kan alleen als de ruimte in de muur groot genoeg is. Is de dikte van uw muur 25 centimeter of meer? Dan is spouwisolatie mogelijk. We vullen de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur op met Knauf Suparil, een minerale glaswol. Veruit het beste product voor spouwmuurisolatie: het garandeert een constante isolatiewaarde en maakt korte metten met vochtdoorslag.

Vloerisolatie bij een jaren 30-woning

Zonder isolatie verliezen jaren 30-woningen veel warmte via de vloer. Dit kunt u oplossen door vloer- of bodemisolatie aan te brengen. Vloerisolatie is het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte, zodat het warmteverlies wordt teruggekaatst en de begane grond beter opwarmt. Is er weinig ruimte onder de vloer? Bij een kruipruimte tot 35 centimeter is alleen bodemisolatie mogelijk. Houten vloer? Dan ligt de grens voor bodem- of vloerisolatie op 45 centimeter. Maar heeft u last van vocht of schimmel in de kruipruimte? Dan is bodemisolatie de keuze voor u. De bodem van de kruipruimte wordt dan gevuld met EPS HR++ parels die de lucht in de ruimte droger maken. Bekijk ook de verschillen tussen vloer- en bodemisolatie.

Jaren 30-woning en dakisolatie

Warmte stijgt naar boven, het dak van uw jaren 30-woning kan daarom een flinke energieverspiller zijn. Ook bij een onverwarmde zolder. Is het op uw zolder bijna net zo koud of warm als buiten? Dakisolatie is de oplossing. We plaatsen PIF iso fast, hoogwaardige isolatiefolie en afwerking in één, direct op de houten balken van het dak. Uw hele huis zal comfortabeler aanvoelen. Er is minder tocht, met name in het trappengat, en u kunt voortaan genieten van een koele zolder in de zomer en ’s winters blijft het er lekker warm. Nadat wij uw dak hebben geïsoleerd, zijn er geen extra werkzaamheden aan uw dak meer nodig. Wij werken alles direct af.

Isolatie voordeur van jaren 30-woning

De voordeur van een jaren 30-woning is heel karakteristiek met klassieke elementen, brede stijlen en het sfeervolle glas (vaak glas-in-lood bij originele deuren). Helaas laten deze deuren nog best wel wat tocht door, waardoor de warmte minder goed binnen blijft. Met wat kleine aanpassingen kunt u dit gelukkig al tegengaan. Vervang het enkele glas, met behoud van glas-in-lood, voor HR++ glas indien dit mogelijk is. Het is anders ook mogelijk om gebruik te maken van zogenoemde achterzetramen. Deze worden aan de binnenkant van de woning gemonteerd.

 

Start nu met het isoleren van uw jaren '30 woning!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)

Start nu met het isoleren van uw jaren '30 woning!

Onze expert komt bij u thuis voor een adviesgesprek en een offerte op maat. Het kost niets en u zit nergens aan vast!

Maak nu een afspraak
ma t/m vr (09:00 - 18:00)